Pasen is dit jaar anders dan alle andere jaren. Door de corona-crisis zullen ook de Paasdagen anders worden gevierd, maar juist nu heeft de boodschap van Pasen bijzondere betekenis. Daarom wordt van woensdag 8 tot en met woensdag 15 april 2020 de Week van nationale bezinning georganiseerd, waar vanuit Rijksgebed bij wordt aangesloten.

Op de website www.nederlandviertpasen.nl staat alle informatie over deze week. Er wordt ingegaan op hoe wij als christenen kunnen reageren op deze crisis en wat het verhaal van Pasen daarin nu tot ons te zeggen heeft. Samen met de gebedsnetwerken 24-7 gebed, Bedrijfsgebed en NCOK sluit het Rijksgebed aan bij deze bijzondere Week van nationale bezinning.

Het moment van de week is niet toevallig. Dit jaar valt Pasen samen met het Joodse Pesachfeest, waar Pasen zijn oorsprong heeft. Tijdens het feest van de Ongezuurde Broden wordt de bevrijding van het joodse volk uit de slavernij van Egypte gevierd. Tijdens deze bevrijding moest het volk gedurende een week ongezuurde broden eten en werd het feest vanaf toen elk jaar op die manier gevierd. Dit jaar is dat van 8 tot met 15 april. De Week van nationale bezinning valt daarom samen met het Feest van ongezuurde broden.

Op www.nederlandviertpasen.nl is meer achtergrond en uitleg te vinden over de betekenis hiervan en worden ter inspiratie elke dag concrete tips en gebedspunten gegeven om deze week in te vullen en hierbij stil te staan.

Zie ook CIP.nl: ‘Week van nationale bezinning op komst’

Rijksgebed sluit aan bij de Week van nationale bezinning