Op woensdag 15 april 2020 was het Rijksgebed te gast in de uitzending van Groot Nieuws Radio. Tijdens de uitzending mocht Pieter van Dalen kort iets vertellen over de gebedsgroepen op de ministeries en bidden om wijsheid en bescherming voor de regering en bestuurders.

Gedurende de coronacrisis heeft Groot Nieuws Radio elke woensdagavond een gebedsavond. Verschillende mensen worden gevraagd om tijdens de uitzending te bidden. Op 15 april waren hiervoor mensen vanuit verschillende gebedsnetwerken uitgenodigd. Naast het Rijksgebed, werden ook 24-7 Gebed, Bedrijfsgebed en de NCOK (Defensie) geïnterviewd.

In een periode waarin iedereen thuis moet werken is het toch mogelijk om samen te bidden, zo vertelde Pieter van Dalen. Juist in deze tijd is het bemoedigend om elkaar te spreken en samen te bidden. De kracht van gebed is daarnaast ook merkbaar, ook voor de bestuurders. Zo werd in Engeland in de nacht door verschillende ministers gebeden voor premier Boris Johnson toen zijn gezondheidssituatie kritiek was en snel verslechterde. Enkele dagen later verbeterde zijn situatie en kon hij het ziekenhuis verlaten.

Het moment van de uitzending was niet toevallig. Woensdag 15 april was de afsluiting van de week van bezinning rondom Pasen, waar het Rijksgebed bij aansloot. Als afsluiting van deze bijzondere week nodigde Groot Nieuws Radio de betrokken gebedsnetwerken uit om in de uitzending te bidden voor Nederland.

De uitzending van de gebedsavond van Groot Nieuws Radio is hier terug te luisteren. De bijdrage van het Rijksgebed is te horen van minuut 9:20 tot 13:47.

Rijksgebed in uitzending Groot Nieuws Radio